Planeta Petreasa

Blog

Noutăți și informații utile legate de zona Petreasa (Alba) și Clubul Montan Apuseni

#Planetapetreasa

Planeta Petreasa

Cabane Planeta Petreasa - vara

Planeta Petreasa

Planeta Petreasa este baza de activități montane a Clubului Montan Apuseni situată la 1600m altitudine, in zona Petreasa, comuna Horea, județul Alba, aproape de capătul drumului asfaltat ce duce la troița accidentului aviatic din 2014, pe Drumul lui Iovan.

Pentru a ajunge la Planeta Petreasa urmați cu atenție traseul recomandat altfel vă puteți pierde pe drumuri de padure dezafectate.

În anul 2020 a fost cumpărat terenul iar mai apoi 3 case de lemn din satul Horea, pentru a fi folosite ca și bază de activități montane pentru Clubul Montan Apuseni.

Cabanele sunt din lemn cu acoperiș de tablă (pentru a face față vântului puternic de la această altitudine) iar fundația este din piatră și lemn, fără beton.

Ca și facilități baza este alimentată cu apă de izvor si dispune de toaletă exterioară cu fosă septică ecologică. Pentru strictul necesar a fost instalat un panou fotovoltaic de putere mică ce alimentează și două camere de supraveghere.

Deocamdată se poate campa doar la cort, pe timpul verii însă din vara anului 2022 vom începe amenajarea interioarelor căsuțelor.

În anul 2021 au fost organizate două tabere la Petreasa, cu cortul. O tabără pentru familii cu copii de 6-14 ani iar a doua pentru adulți. Am cules afine, zmeură ciuperci și merișoare, am făcut drumeții în zonă și am admirat apusul la focul de tabără, unde am fript porumb și am gătit cartofi în jar.

În viitor intenționăm să folosim cabanele pentru activitățile clubului, pentru a ne petrece timpul liber în natură.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *